Allereerst, welkom op mijn pagina! Het komende jaar zal ik wekelijks een nieuwe video posten. In de video van deze week stel ik mijzelf voor en vertel ik hoe ik osteopaat ben geworden.  Daarnaast leg ik je uit wat ik zo leuk vind aan osteopathie en waar ik mij verder in ga verdiepen.  

Ha ik ben Ruben den Hartog en als osteopaat werk ik in mijn praktijk in dodewaard. En in deze video wil ik wat meer vertellen over mij en hoe ik in het vak osteopathie verzeilt ben geraakt. Ik ben dus Ruben en ben getrouw met Roelinda. We hebben twee kinderen Levi (2017) en Lola (2021). In mijn vrije tijd ben ik er vaak met gezin op uit, of ik ben lekker aan het sporten. Qua sporten vind ik het heerlijk om krachttraining te doen en daarnaast doe ik aan survival run. 

Het menselijk lichaam heeft mij altijd gefascineerd, dus na mijn middelbare school leek het mij een goed idee om gymdocent te worden. Dit heb ik één jaar vol gehouden om er vervolgens achter te komen dat ik het verschrikkelijk vind om les te geven aan niet gemotiveerde mensen.  Vervolgens de switch gemaakt opleiding HBO opleiding Oefentherapie Cesar voldoende te weten om mensen goed te kunnen helpen. En eigenlijk halverwege de opleiding was het voor mij al duidelijk dat dit niet het einde voor mij ging zijn. Elke klacht was voor mij een raadsel en het meeste wat ik deed was dan ook simpelweg een gok. Al snel heb ik mij toen om/bijgeschoold tot neuromusculair therapeut. Als neuromusculair therapeut kijk je al een stuk breder en behandel je ook meer manueel. Toen kwam ik in aanraking met een aantal osteopaten en wat hun zeiden dat klikte bij mij. Ik kon het enorm waarderen dat hij het lichaam echt als geheel zagen en hierdoor veel meer voor de patiënt konden betekenen. Ik ben vervolgens dus direct begonnen met de osteopathie opleiding. Maar ook tijdens de osteopathie opleiding kwam ik erachter dat je met enkel manueel behandelen niet iedereen optimaal helpen…. Meer in bovenstaande video.