Jouw osteopaat

Net als vele andere dacht ik na mijn HBO opleiding Oefentherapie Cesar voldoende te weten om mensen goed te kunnen helpen. Ik had er echter niet meer naast kunnen zitten dan dat! Want ik kwam er namelijk al snel achter dat ik als een gemiddelde fysio/oefentherapeut helemaal niets wist/ begreep van pijnklachten. Elke klacht was voor mij een raadsel en het meeste wat ik deed was dan ook simpelweg een gok.

Dit had tot gevolg dat ik zoals veel therapeuten veel behandelingen nodig had om tot een klein resultaat te komen. Aangezien ik ervan overtuigt was dat dit veel beter kon begon ik gelijk met het volgen van studies en andere scholingen om mij uiteindelijk neuromusculair therapeut, te kunnen noemen. Onder deze naam begon ik ook mijn praktijk Progress Therapie. Maar ondanks dat ik veel meer geleerd had en hierdoor mensen beter kon helpen miste ik nog iets. Het brede plaatje!

Na verschillende autoriteiten op het gebied van pijnbestrijding gesproken te hebben kwam ik erachter dat ik nog steeds erg weinig wist. Ik was namelijk nog te veel gefocust op enkel de spieren, pezen en botten waar wij als oefen/fysiotherapie zo veel van weten. Maar wat vergat ik dan? Ik vergat de aspecten die echt belangrijk zijn bij het bestrijden van pijn. Dingen zoals slaap, stress, ademhaling, voeding, mindset en organen(?)! De invloed van organen op pijn leerde ik toen ik in aanraking kwam met Osteopathie. Ik verbaasde mij over de verbanden die de Osteopaten konden leggen en hoe goed hun resultaten waren. Osteopathie onderzoekt namelijk als enige discipline de relatie van het spier en orgaanstelsel op de pijn. Ik twijfelde geen moment en melde mij gelijk aan voor de Universitaire Master opleiding tot Osteopaat.

Resultaten boeken met weinig behandelingen

Pas toen ik alles ging combineren ging ik echt snel resultaten boeken met weinig behandelingen. Maar ik streef altijd naar om nog meer waarde te bieden aan voor mij klanten, de volgende opleidingen zijn daarom al gepland!

Benieuwd of Osteopathie is voor jou kan betekenen? Maak dan een afspraak voor de gratis pijncheck.

Gratis E-Book

Minder schouderpijn door één techniek

Klaar om een verandering te maken?

Klachten die wij onder andere behandelen

Arthritis (reuma)

Nekpijn

Achillespees ontsteking

Onderbeenblessures

Rugpijn

Enkel problemen

Pees ontstekingen

Biceppees ontstekingen

Polsblessures

Bovenbeenblessures

Frozen shoulder

Zenuwpijn

Kneuzingen

Slijmbeursontstekingen

Golfblessures

Spierscheuren

Handblessures

Spierverrekkingen

Heupblessures

Kramp

Schouderpijn

Jumpers knee

Iliotibiaal frictie syndroom

Schouderblessures

Hoofdpijn

Tenniselleboog

Knieblessures

Buikpijn

Voetpijn

En meer