“Ieder mens is uniek, iedere behandeling dus ook”

Aangezien geen enkele persoon hetzelfde is, is de oorzaak van een (pijn)klacht ook altijd verschillend van persoon tot persoon. Daarom is het van belang dat er specifiek word gekeken naar wat jij nodig hebt om klachtenvrij te worden.Tijdens de behandeling draait daarom alles om jou. Samen gaan we op zoek naar de reden waarom je klacht ervaart. Dit doen we door middel van een vragenlijst, gesprek en een uitgebreid lichamelijk onderzoek.

Wanneer we de achterliggende reden van de klacht hebben gevonden dan gaan we deze behandelen. Dit kan op verschillende manieren: Osteopathie, oefeningen, advisering etc.

Hierbij houden we altijd rekening met jou wensen. Vind je het bijvoorbeeld echt niet leuk om oefeningen te doen? Geen probleem, dan gaan we het zo aanpakken dat oefeningen niet nodig zijn. De behandelingen zullen er altijd op gericht zijn om jou zo snel mogelijk weer klachtenvrij te krijgen zodat je weer kunt doen wat je wilt doen.

Wat is Osteopathie?

Osteopathie is een manuele onderzoeks- en behandelmethode van het bewegingsapparaat (spieren, pezen botten), van organen en andere weefsels in het lichaam. De osteopaat onderzoekt en behandelt manueel de bewegingsmogelijkheid van al deze systemen en zoekt naar de zwakke schakels die een verband kunnen hebben met de klacht van de patiënt. Osteopaten maken gebruik van een uitgebreide praktische kennis over anatomie, fysiologie, neurologie en pathologie.

Wat doet de osteopaat?

Een osteopaat zal de zwakke schakels in het lichaam die de klacht veroorzaken behandelen. Zo gaat hij op zoek naar de oorzaak van de klacht en behandelt deze door middel van manipulaties, spiertechnieken en mobilisaties. De osteopaat geneest niet maar moedigt het lichaam aan om zelf te genezen. Hierdoor zijn er weinig behandelingen nodig en komt de klacht niet meer terug.

Osteopathie helpt o.a. bij:

Arthritis (reuma)

Nekpijn

Achillespees ontsteking

Onderbeenblessures

Rugpijn

Enkel problemen

Pees ontstekingen

Biceppees ontstekingen

Polsblessures

Bovenbeenblessures

Frozen shoulder

Zenuwpijn

Kneuzingen

Slijmbeursontstekingen

Golfblessures

Spierscheuren

Handblessures

Spierverrekkingen

Heupblessures

Kramp

Schouderpijn

Jumpers knee

Iliotibiaal frictie syndroom

Schouderblessures

Hoofdpijn

Tenniselleboog

Knieblessures

Buikpijn

Voetpijn

En meer….

Ervaringen

Ik WAS een hardloper die steeds blessures opliep, totdat jij mij terugfloot, mijn ogen opende, mijn blessure van dat moment aanpakte, mij handvatten gaf om gezonder te lopen.
Sindsdien geen blessures meer gehad en nog veel meer genieten van het hardlopen! Jij bent echt mijn held 👍🏼👍🏼👍🏼

Marjon Pijl

Ik kwam bij Ruben terecht met kuitproblemen. Hij kijkt verder dan de plek waar het pijn doet, hij kijkt naar het totaalplaatje en pakt daarmee de oorzaak aan. Daarnaast heeft hij mij geholpen om weer vertrouwen te krijgen in mijn lichaam en mentaal om te gaan met een blessure.

Anita Meeringa

Bij Ruben geweest ivm pijnklachten van verklevingen nav meerdere buikoperaties.
Hij weet precies de ” vinger op de zere plek te leggen”  heeft goed geholpen👍

Judith Gerritsen

Al vanaf mijn achttiende heb ik hoofdpijnklachten in zowel mijn voorhoofd als in mijn nek. Na talloze behandelingen bij verschillende fysio’s en manueel therapeuten ben ik bij Ruben terecht gekomen. Na zoveel therapeuten te hebben gezien was ik in het begin nog skepitsch. Na 3 osteopathie behandelingen moet ik echter toegeven dat ik nu echt pijnvrij ben. Het voelt heerlijk:-)

Marinus Simons

Volg ons op social media,

Wij plaatsen namelijk regelmatig informatieve posts en video’s!